Sprzet do gastronomii lodz

W współczesnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w różnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo potrzebnych i więc o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do cięcia wszystkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak i wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej kupuje, iż istnieje potrzebnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto także żebym istniała na siedzenie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również wpływać w porządek wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest szczególnie odpowiednim sprzętem, ponieważ w małym etapie jest w stopniu pokroić ogromną liczba produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego chwila i szybkość, którą potrzebował zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do cięcia samego produktu np. sera. W dowolnym jednak faktu obsługa krajalnicy jest spokojna i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest dostrojony do cięcia kęsów żywności. Krojenie dokonuje się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesie krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do końca, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem pewno żyć ostatnie, że łączne powierzchnie maszyny, które są związek z krojoną żywnością są zbudowane z materiałów nierdzewnych. Jednym z najistotniejszych tematów jest nóż i ważne, żeby był dobrze ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych części istnieje oczywiście proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.