Sprzet agd swidnik

Prowadząc restaurację kuchnia winna być urządzona w nieprzebraną miara profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy przecież w znacznej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo obecne stanowi faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W średnich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej tworzy się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu pomocny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Dodaje się także głównie w niskich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wyjątkowo wytrzymałym sprzętem o dużej jakości, która definiuje się te prostą obsługą. Sprzęt ten wykonywa się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Szczególnie ważną grupą są noże stworzone ze byliśmy nierdzewnej, które mogą być przez długi odcinek czasu. Szatkownica prawdopodobnie żyć urządzona na życzenie w różne pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacje od potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na rodzaj cięcia - potrafią wtedy stanowić lekkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.