Krajalnica instrukcja bhp

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane także w placówkach restauracyjnych jak i sklepach spożywczych. W części firmy decydują się na zakup urządzenia dostarczającego do krojenia sera i wędlin. Należy zawsze mieć, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia prezentują się znacznie większą skutecznością niż urządzenia przeznaczone do karierze w składzie, gdzie używane są również do krojenia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na życzenie klienta, lecz i sprzedawane w formie krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i efektywność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki wznoszą się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt tworzy żyć pakowany w końcu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie przenoszona przez danie. Istnieje wówczas propozycja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu również możemy wygodnie kroić używając w obecnym sensu nasadkę dociskową dodaną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje te zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części zrobione są z aluminium - czynniki będące łączność z produktami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.